Wat is de innovatiebox?

Home / Nieuws / Wat is de innovatiebox?

Misschien heeft u er weleens van gehoord: de innovatiebox. Dit is een fiscale regeling speciaal geschikt voor ondernemingen die winst maken met innovatieve activiteiten. Heeft u dus een eigen bedrijf dat zich bezighoudt met innovatie en ontvangt u hiervoor WBSO? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor de innovatiebox.

Voordelen innovatiebox

De overheid stimuleert innovaties. Om deze reden is de innovatiebox in het leven geroepen. Als u in aanmerking komt voor deze regeling dan kunt u hierdoor flink veel belasting besparen. Het effectieve VPB tarief over de innovatiewinst kwam tot en met 2017 op 4 tot 5%. Met ingang van 1 januari 2018 is het effectieve VPB tarief verhoogd naar 7%. Door de innovatiebox kan maximaal 80% van de winst uit innovaties vrijkomen.

Voorwaarden

Om de innovatiebox toe te kunnen passen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen. Zo moet uw onderneming een innovatie gedaan hebben waarmee u voordeel behaalt heeft. Daarnaast is deze innovatie tot stand gekomen met WBSO. We begrijpen het dat u graag een zo optimaal resultaat wilt zien. Als dit het geval is dan raden we u aan om contact op te nemen met accountancy- en belastingadvieskantoor 4-VISION. De fiscalisten die hier in dienst zijn beschikken over de juiste kennis en hebben al vele succesvolle afspraken gemaakt met de Belastingdienst over de winst die in de innovatiebox terechtkomt.

Innovatiebox aanvraag

Bij 4-VISION wordt er eerst een offerte op maat gemaakt, als u een innovatiebox aanvraag wilt doen. De kosten van een innovatiebox aanvraag zijn vaak afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de complexiteit van de onderneming en de innovaties. Er wordt zowel gewerkt met vaste prijzen, op basis van een uurtarief als op basis van no-cure/no-pay met een succesfee.