Waarom brononderzoek laten doen?

Home / Mens en Gezondheid / Waarom brononderzoek laten doen?

Waarom brononderzoek laten doen?Wat is brononderzoek en waarom is het belangrijk om dit regelmatig te laten doen? Er zijn verschillende situaties waarin onderzoek van bepaalde bronnen nodig is. Kraanwater is bijvoorbeeld vatbaar voor besmettingen of vervuiling en moet daarom regelmatig gecontroleerd en soms ook gereinigd worden. Een brononderzoek voor kraan- en/of drinkwater heeft vooral te maken met legionellabacteriën. Officieel is het nodig om elk half jaar een vakkundige controle te laten doen. Tijdens de controle wordt het water bemonsterd en geanalyseerd. Op die manier kunnen specialisten in de gaten houden of er een te hoge concentratie van legionellabacteriën in het water is. Is de concentratie van bacteriën te hoog, dan wordt er indien gewenst een brononderzoek uitgevoerd. Met het onderzoek worden correcties uitgevoerd om het aantal bacteriën weer terug te brengen. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van desinfectie en andere technieken om het water te reinigen. Vervolgens kunt u weer zonder zorgen gebruikmaken van het kraanwater. Naast legionellabestrijding wordt er ook veel aan legionellapreventie gedaan. Voorkomen is altijd beter dan achteraf het probleem op moeten lossen. Preventie kan daarom veel vervelende problemen voorkomen en u bespaart daarmee kosten en tijd. Bovendien wordt ervoor gezorgd dat mensen geen ziektes krijgen van besmet water. Een onderzoek is daarom erg belangrijk om de veiligheid te waarborgen.

Waar het brononderzoek laten uitvoeren?

Wilt u regelmatig een controle van drinkwater laten uitvoeren of heeft u direct een brononderzoek nodig? Dan is het belangrijk om een betrouwbaar en vakkundig bedrijf te vinden dat de controle en/of het onderzoek uit kan voeren voor u. Op Hollandbuilding.nl vindt u een goede optie voor een betrouwbaar zuiverings- en controlebedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in een groot aantal werkzaamheden. De meeste klanten kunnen daarom terecht voor controles en onderzoek. Ook een vakkundig brononderzoek voor legionellabestrijding kan door Holland Building uitgevoerd worden. Niet alleen voor particulieren, ook voor zakelijke klanten en organisaties zijn de service en diensten mogelijk. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk voor de naam van uw onderneming dat u de juiste periodieke onderzoeken laat doen. Zo stelt u uw klanten of gasten gerust over de kwaliteit van het water. Holland Building zorgt ervoor dat er bij de controles rekening gehouden wordt met alle officiële wetgeving. Dankzij de BRL-6010 certificatie van het zuiveringsbedrijf kunt u als klant op goede service rekenen. Er kan zowel preventie als bestrijding aangevraagd worden door klanten. Een specialist komt langs op locatie en voert de nodige werkzaamheden uit om u te verzekeren van de juiste waterkwaliteit.

Vakkundig bedrijf met volledig aanbod service en diensten

Naast brononderzoek van drink- en kraanwater wordt er door Holland Building nog veel meer voor klanten geregeld. Het is een compleet bedrijf voor totaalbeheer van gebouwinstallaties en drinkwaterveiligheid. Er zijn vakmensen werkzaam bij de onderneming die allemaal zijn gespecialiseerd in verschillende installaties. Voor vrijwel iedere installatie is er daarom een geschikte oplossing te vinden. De diensten bestaan uit meer dan alleen brononderzoek. Wat kan Holland Building Maintenance nog meer voor u betekenen? U kunt onder andere terecht voor:

  • Binnenmilieu
  • Woninginspecties elektro-, gas- en watertechnische installaties
  • Inspecties en inventarisaties van een groot aantal installaties in bedrijfsvertrekken en privéwoningen

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor inspectie van installaties in uw woning, een bedrijfsgebouw of ander vertrek? Bij Holland Building kunt u terecht voor vakkundige inspecties van installaties. Wilt u eerst meer weten over het bedrijf of de mogelijke werkzaamheden die kunnen worden uitgevoerd? Kijk gerust rond op de website voor meer informatie over een bepaald onderwerp. Contact opnemen kan natuurlijk ook als u persoonlijk antwoord wilt op een vraag. Een medewerker staat graag voor u klaar om u verder te helpen.