Waar vind je de beste rauwe melk?

Home / Mens en Gezondheid / Waar vind je de beste rauwe melk?

Melk is goed voor elk, wie kent het gezegde niet? Maar wist je dat rauwe melk nog veel beter voor je is dan de melk die je normaal gesproken in de supermarkt koopt? Gepasteuriseerde melk is namelijk best wel bewerkt en is daardoor allerlei voedingsstoffen verloren. De rauwe variant daarentegen is nog helemaal puur en daardoor een stuk gezonder voor je lichaam. Bij Raw Milk Company (www.rawmilkcompany.nl) weten ze er alles van, ze vertellen dat veel mensen al overgestapt zijn op het nuttigen van melk in de pure, rauwe vorm en merken dat ze zich er stukken beter door voelen. Er hangen namelijk een aantal fijne gezondheidsvoordelen aan het drinken van rauwe melk, zo kan het helpen bij onder andere:

  • Darmklachten
  • Eczeem
  • Reumatische klachten
  • Hooikoorts
  • Slijmvorming

Al deze klachten worden soms weggeschreven onder het gebruik van zuivel, maar in veel gevallen is het slechts de manier waarop de zuivel bewerkt is die klachten veroorzaakt in het lichaam. Zodra men overstapt op de rauwe en compleet onbewerkte variant van melk ziet men gauw een verbetering in hun klachtenpatroon. Bovendien voelen mensen zich naast dat ze een vermindering van bovenstaande klachten ervaren ook vaak gezonder en energieker in het algemeen, en dat is wat iedereen wil, toch? 

De rauwe melk van Raw Milk Company

Bij Raw Milk Company weten ze alles over rauwe melk en de gezondheidsvoordelen die het biedt. Het bedrijf is ontstaan uit een samenwerking van twee melkveebedrijven die beiden al biologisch werkten, namelijk Het Hengelman uit De Lutte en ‘t Ecoloar uit Zwolle. Beide bedrijven vonden het tijd worden om te onderzoeken hoe ze hun melk het beste konden verwerken tot hele bijzondere (en bovendien gezonde!) zuivelproducten. Uit deze samenwerking ontstond uiteindelijk Raw Milk Company. Een prachtig bedrijf dat allerlei rauwe melk en melkproducten levert zoals kefir, yoghurt, kefirhangop en jus de lait. Deze producten leveren ze aan diverse biologische groothandels, welke ze vervolgens leveren aan winkels waar u als de consument kunt winkelen. Grote kans dat ook uw lokale delicatessenzaak de RauwPower producten van Raw Milk Company verkoopt, op basis van de rauwe melk van beide biologische boerenbedrijven. 

Boerderijwinkel Melk & Honing in De Lutte

Voor wie in de buurt woont en het leuk vindt om producten van rauwe melk direct bij de maker te kopen, kan terecht in de sfeervolle boerderijwinkel van Raw Milk Company, genaamd Melk & Honing. Deze winkel bevindt zich in De Lutte en is hét adres voor de lekkerste, biologische producten uit die streek. Je koopt er natuurlijk de RauwPower kefir, yoghurt en hangop van Raw Milk Company, maar ze hebben ook allerlei andere lokale lekkernijen zoals rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee chocolade en uiteraard melk en honing. Je kunt dus op één en hetzelfde adres terecht voor al deze lekkernijen, die ook nog eens stuk voor stuk met veel zorg zijn bereid, en dat proef je. De producten die ze verkopen in boerderijwinkel Melk & Honing zijn ontzettend puur van smaak en hoog in voedingsstoffen, doordat ze biologisch en met oog op duurzaamheid zijn geproduceerd, en dat eet wel zo prettig, niet?