Verwijder je neuroses met behulp van hypnotherapie

Home / Mens en Gezondheid / Verwijder je neuroses met behulp van hypnotherapie

Hypnose Opleiding : Wordt Hypnotherapeut in 2017 in 7 Dagen!

Je persoonlijkheid is een constructie dat vorm krijgt door jaren van ontwikkeling. Je hebt als baby nog geen vaste persoonlijkheid. Je hebt wel aanleg voor bepaalde karaktertrekken. Wellicht was je als kind heel druk of juist heel rustig. Beide karaktertrekken vormen als het ware het fundament voor je vorming. Daarom kun je ook nooit twee kinderen identiek opvoeden met het idee dat ze dan hetzelfde worden. De kinderen reageren immers op hun eigen unieke wijze op de input. Het punt is dat deze input zorgt voor je vorming en die vorming heeft te maken met de verbindingen in de hersenen. Tevens heb je te maken met hormonen en de link met je emotionele systeem. Ook deze chemische processen vinden plaats in de hersenen. Als alles normaal functioneert, dan heb je in principe geen irrationele angsten of fobieën. Angst is namelijk niet per definitie slecht voor je. Als je een tijger tegenkomt, dan kun je maar beter bang zijn en de tijger uit de weg gaan. Een gebrek aan rationele angst kan wel eens hele vervelende gevolgen hebben. Maar niet alle angst is rationeel. Denk aan hoogtevrees. De meeste mensen hebben daar geen last van, maar sommige mensen krijgen een heel vervelend gevoel als ze de lucht in gaan. Dit komt door foutieve verbindingen en associaties in de hersenen. Vaak weet je immers wel dat de angst niet rationeel is, maar toch voel je de angst als je omhoog gaat. Dit soort angsten kun je als het ware verwijderen met behulp van hypnotherapie. Hypnotherapie is een manier om die verbindingen weg te nemen. Voordat je hypnotherapie ondergaat heb je een connectie in je hersenen tussen hoogte en angst. Zodra je de hoogte in gaat dan wordt je angst geactiveerd. Maar dit is uiteraard niet functioneel. De angst werkt dus tegen je. Het is niet als met een tijger waarbij de angst jou assisteert en ervoor zorgt dat je weg gaat. Via hypnotherapie kun je die foutieve link tussen hoogte en angst wegnemen. Als jij tijdens je ontwikkeling om de één of andere reden een verbinding hebt gemaakt tussen hoogte en angst, dan kun je dat via hypnotherapie dus weer ongedaan maken. In die zin is de vorming van je karakter dus niet per se definitief. Je kunt bepaalde dingen herstellen dankzij hypnotherapie. De hersenen zijn immers de bron van jouw persoonlijkheid en hypnotherapie is veilige manier om slechte verbindingen te herstellen. Dit geldt niet alleen voor hoogtevrees, maar ook vele andere fobieën. Mocht je meer willen weten over de toepassingen van hypnotherapie, dan kun je hieronder verder lezen of de website van hypnosepraktijk.net bezoeken.

De vele toepassingen van hypnotherapie

Alle gedragspatronen van de mens zijn dus te herleiden tot de hersenen. Het punt is dat heel veel onder het oppervlak gebeurt. Ons bewustzijn is slechts het topje van de ijsberg. Onder het oppervlak vind je het menselijke onderbewustzijn. Dit is eigenlijk de grote motor achter onze gedragingen. Daarom weten we vaak ook niet waarom we doen wat we doen. Om hier achter te komen kun je dus gebruik maken van hypnotherapie. In die zin is deze therapie dus prima om te kijken of je onderstaande problemen kunt oplossen:

  • Anorexia
  • Depressie
  • Nagelbijten
  • Migraine

Op de site vind je een overzicht van problemen die opgelost of verlicht kunnen worden met behulp van hypnotherapie.

Maak een afspraak via de website

Mocht je graag gebruik willen maken van de diensten van hypnosepraktijk.net, dan kun je via de site heel gemakkelijk een afspraak maken. Je vindt daarvoor een speciale knop op de webpagina. Lees meer…