Uw veiligheidsinformatieblad

Home / Mens en Gezondheid / Uw veiligheidsinformatieblad

Wanneer u werkt met of u verhandelt chemische producten, dan moet u op dit gebied voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving. Zo moet u een veiligheidsinformatieblad hebben. Dit kunt u ook vinden onder de namen:

  • SDS
  • MSDS

Wanneer u deze termen tegenkomt, dan betekent dat dus eigenlijk hetzelfde, allebei staat het voor het veiligheidsinformatieblad dat u op uw producten moet verwerken. Uw klanten en de mensen die de producten die u produceert of verhandelt zullen hier ook om vragen. Daarnaast kunt u op dit gebied ook gecontroleerd worden en dan moet u het veiligheidsinformatieblad wel kunnen overhandigen. Het is dus handig om dit in een keer goed te regelen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om dit zelf te regelen, maar eigenlijk is het veel handiger om ervoor te kiezen om dit door iemand te laten doen die hier echt verstand van heeft. Dit kunt u om verschillende redenen laten doen. Ten eerste omdat het voor u waarschijnlijk veel tijd zal kosten om het veiligheidsinformatieblad per product in elkaar te zetten. Zeker als u een hoop producten op dit gebied produceert of verhandelt, dan moet u dit dus voor ieder product apart opstellen. Dat kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. En dan is het nog maar hopen dat u het op de juiste manier aanpakt. Wat als u hier een fout in maakt? Dan kunnen daar behoorlijk vervelende consequenties aanhangen en daar heeft u waarschijnlijk geen zin in.

Uw veiligheidsinformatieblad laten opstellen

Het laten opstellen van uw veiligheidsinformatieblad of het krijgen van een goed advies op dit gebied kan door u geregeld worden door het bedrijf TPC Advies. Bij dit bedrijf weten ze alles over de dingen waar u op dit gebied mee te maken kunt krijgen. Van alle wet- en regelgeving waar u op dit gebied mee te maken kunt krijgen tot wat u allemaal moet doen om aan alle wetten en regels te voldoen. Als bedrijfseigenaar zult u hier voor een gedeelte hopelijk al van op de hoogte zijn. Tenslotte kiest u er niet zomaar voor om met chemicaliën en chemische producten aan de slag te gaan. Toch is het wel echt belangrijk dat dit allemaal tip top in orde gemaakt wordt. En daarom staan de medewerkers van het bedrijf TPC Advies voor u klaar. Het enige wat u hoeft te doen is contact op te nemen met het bedrijf om te zien wat zij allemaal voor u kunnen betekenen. We kunnen u zeker aanraden om hiervoor te kiezen, want het is absoluut een must dat u dit soort zaken goed regelt. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan vandaag nog contact op met het bedrijf.

Laat u goed informeren

Het opstellen van bijvoorbeeld een veiligheidsinformatieblad neemt behoorlijk wat tijd en moeite in beslag. Dit is dan ook vaak de reden waarom bedrijven ervoor kiezen om dit uit te besteden en dat is natuurlijk niet zo gek ook. U begrijpt natuurlijk ook wel dat wanneer de informatie op het veiligheidsinformatieblad niet klopt, dit erg vervelend kan uitpakken voor de mensen die met deze chemische producten aan de slag gaan. Daarom is het slim om hiervoor de hulp van TPC Advies in te schakelen. Zij kunnen u een hele hoop meer vertellen over het veiligheidsinformatieblad en ook waar u allemaal aan moet voldoen op dit gebied. U kunt hierover op de website van het bedrijf al een hele hoop informatie vinden, maar we raden u aan om eigenlijk direct contact op te nemen met het bedrijf en zo meteen een afspraak te maken. Zo wordt het allemaal in orde gemaakt.

Lees meer…