Pols artrose

Home / Mens en Gezondheid / Pols artrose

Onze polsen zijn voor een goed kunnen functioneren van onze armen en handen erg belangrijk en last hebben van pols artrose is dan ook heel erg vervelend. Het is een aandoening die jou echt enorm kan belemmeren in je dagelijkse bezigheden en daardoor wil je waarschijnlijk ook graag dat het zo snel mogelijk verholpen wordt. Wat is pols artrose nu precies en waardoor ontstaat het? Het kan ontstaan door overbelasting van het polsgewricht, maar ook door reumatoïde artritis. In beide gevallen is er sprake van slijtage van het kraakbeen, wat voor veel pijn kan zorgen. Om het probleem goed te begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe het polsgewricht precies werkt. In dit gewricht worden het spaakbeen en de ellepijp uit de onderarmen verbonden met acht handwortelbeentjes. Zouden deze rechtstreeks uitkomen op het gewricht, dan zou dit pijnlijk zijn omdat er dan sprake is van bot dat tegen elkaar aan schuurt. Soepele bewegingen zouden daarmee niet goed mogelijk zijn en iedere beweging zou pijn doen. Om dit te voorkomen, zit er kraakbeen tussen de uiteinden van de botten. Zo bewegen ze soepel en pijnloos. Is er sprake van pols artrose, dan is het kraakbeen in meer of mindere mate versleten en ontstaan dus pijnklachten.

Wat te doen bij pols artrose?

Wat kun je nu doen als je last hebt van pols artrose? Je zult waarschijnlijk geneigd zijn om jouw polsen dan nog zo min mogelijk te gebruiken. Logisch, als iedere beweging pijnlijk is. Maar hoe instinctief en logisch dit ook lijkt, het levert op de lange termijn alleen maar meer problemen op. Het kraakbeen dat versleten is, kan zich niet weer herstellen, maar je kunt dat wat er nog wel is wel zo gezond mogelijk houden. Daarvoor is beweging nu juist van groot belang. Bij pols artrose moet je dus juist blijven bewegen. Ook omdat dit voor de spieren van belang is en deze ook belangrijk zijn voor een goede werking van de gewrichten. Ga je stilzitten, bij wijze van spreken, dan vererger jij je klachten dus alleen maar. Nu is het echter niet verstandig om helemaal geen maatregelen te treffen, het beste kies je voor het gebruik van een brace. Op die manier kun je, ondanks je pols artrose, toch gewoon blijven bewegen als anders en verergering van de klachten zoveel mogelijk voorkomen.

Wat doen braces?

Waarom is het dragen van een brace belangrijk bij pols artrose? Omdat deze:

  • ondersteuning en bescherming biedt
  • zwellingen en ontstekingen vermindert
  • pijnklachten verminderen

Door het dragen van een brace wordt je pols dus zoveel mogelijk ondersteund bij alles wat je moet doen, maar zorg je er dus tegelijkertijd wel voor dat je het polsgewricht in beweging houdt. Bovendien blijft je hand zoveel mogelijk vrij, waardoor de handfunctie volledig in tact blijft ondanks het dragen van de polsbrace. Wat op dit moment belangrijk is om op te merken, is dat er verschillende soorten polsbraces bestaan. Het is afhankelijk van jouw specifieke geval van pols artrose welke variant voor jou de meest geschikte keus is. Hoe kom je daar nu achter? Je kunt daarvoor natuurlijk jouw arts raadplegen, deze kan jou hier zeker in adviseren. Maar ook kun je advies inwinnen bij een specialist op het gebied van deze braces, zoals Braces4Artrose. Zij weten goed welk model in welk geval de beste ondersteuning biedt. Bovendien kun je meteen bij hen het juiste exemplaar bestellen. Zij sturen deze dan snel naar je toe, zodat jij je klachten zo snel mogelijk kunt verhelpen. Heb jij last van pols artrose? Kies dan voor het gebruik van een van de polsbraces van Braces4Artrose!