Osteopathie

Home / Mens en Gezondheid / Osteopathie

Osteopaat voor baby's, kinderen en volwassenen

Veel mensen hebben klachten aan hun lichaam en osteopathie kan in verschillende gevallen heel goed helpen! Wat is dit nu precies? Voor veel mensen klinkt het als een alternatieve geneeswijze en dat is het ook enigszins, maar wel met een lange geschiedenis en met veel succesverhalen! Het belangrijkste punt van deze behandelwijze, is dat het lichaam als een geheel wordt gezien, waarbij ieder onderdeel invloed heeft op het geheel. Het streeft dus een holistische visie na. Bij osteopathie wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van lichaamsdelen, omdat een goede positionering en goede beweeglijkheid van belang zijn voor bijvoorbeeld de doorbloeding, het aanvoeren van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Men realiseert zich vaak te weinig hoe belangrijk dit is, maar voor een goed zelfherstellend vermogen is een goed verloop van de vloeistoffen in ons lichaam van groot belang. En deze vloeistoffen bevinden zich op diverse plekken, zoals:

  • in het bloed
  • in hersenvloeistof
  • in gewrichtsvloeistof

vloeistof tussen de organen

Als er ergens een beknelling komt, dan kan dit alles niet meer stromen zoals de bedoeling was en dit kan verscheiden lichamelijke klachten geven. Met een osteopathie behandeling wordt geprobeerd om daar weer verbetering in te brengen.

Waarbij helpt osteopathie?

Waaraan kun je nu merken dat een osteopathie behandeling voor jou een optie zou zijn, bij welke klachten kan het een oplossing bieden? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan rugpijn of nekpijn, wat vaak een teken is dat er iets in de wervelkolom niet zit zoals het zou moeten zitten. Ook hoofdpijn wordt hier regelmatig door veroorzaakt. Maar er zijn veel meer klachten die verholpen kunnen worden hiermee. Je kunt dan denken aan menstruatiepijn, migraine, hernia’s, buikklachten en bekkenpijn. In veel gevallen is de oorzaak van deze pijnen een verstoring van de beweeglijkheid en daar kan de osteopathie dus verandering in brengen. Hoe doet een osteopaat dit nu precies? Het behandelproces begint met een verkenning van welke structuren en weefsels beweeglijkheid missen die ze wel zouden moeten hebben. Dit gebeurt eenvoudigweg door het voelen van de behandelaar met zijn of haar handen. Het bewegingsapparaat, de interne organen, de wervelkolom en de schedel worden op deze manier onderzocht, zodat de ernstigste obstructies ontdekt kunnen worden. Is eenmaal vastgesteld waar de problemen liggen, dan zal daar door middel van bepaalde manieren van drukken geprobeerd worden een eind aan te maken. Ook dit gebeurt gewoon weer met de handen. Geen medicatie of andere dure of gevaarlijke ingrepen, osteopathie werkt dus in feite heel eenvoudig!

Voor iedereen geschikt

Wie kan er nu kiezen voor osteopathie? Dit is eigenlijk voor iedereen een optie die denkt dat zijn of haar klachten voortkomen uit een verminderde beweeglijkheid. Volwassenen kunnen hier veel baat bij hebben, maar ook kinderen en zelfs baby’s ervaren hier de positieve gevolgen van. Doordat er geen medicatie of wat dan ook bij komt kijken, kunnen ook zwangere vrouwen met een gerust hart een behandeling ondergaan. Wil jij ook graag een behandeling door een osteopaat? Dan ben je hiervoor bij Osteopathie Ter Laak & Kooijman aan het juiste adres! Deze behandelaars hebben een gedegen opleiding op dit gebied gevolgd en kunnen allerlei klachten met behulp van hun behandelmethodes verhelpen. Van heel jong tot oud, zij helpen iedereen! Fijn om te weten is dat je, met een aanvullende zorgverzekering, vaak een deel of het gehele bedrag van de behandeling vergoed krijgt. Wil jij weten of dit iets voor jou is? Neem dan eens de informatie op hun site door of neem contact met hen op. Zij vertellen jou graag meer over de mogelijkheden van osteopathie voor jouw specifieke klachten! Lees meer…