Met jouw personal trainer in Amsterdam lukt het wél!

Home / Mens en Gezondheid / Met jouw personal trainer in Amsterdam lukt het wél!

Woon jij in de buurt van onze hoofdstad en wil je al een hele poos afvallen maar zonder succes? Misschien wordt het dan eens tijd om een personal trainer in Amsterdam in te schakelen, bijvoorbeeld via Selsa.nl. Selsa is het platform van Selma Guiking, die zelf ook personal trainer is. Ze vond dat mensen door het hele land gemakkelijk een persoonlijke trainer moesten kunnen inhuren, en nu zijn er al heel veel trainers in Nederland bij aangesloten. Je kunt via Selsa onder andere een personal trainer in Amsterdam inschakelen, maar ook in andere steden van Nederland. Je hoeft dus niet perse in onze hoofdstad te wonen om aan de slag te gaan met een van de trainers van Selsa. Hun aanpak is echter wel vrij identiek. Je kunt bij Selsa kiezen uit drie verschillende programma’s, of eigenlijk: Drie verschillende focuspunten, namelijk:

  • Fit & Sterk
  • Afvallen
  • Gezonde Leefstijl

Uiteraard zijn alledrie deze aspecten even belangrijk, maar er is er altijd wel een die er voor jou uitspringt, vandaar dat je daar een keuze uit mag maken. Het is echter niet zo dat ze alleen aandacht aan voeding besteden als je de optie Gezonde Leefstijl kiest. Voeding is namelijk bij alledrie de aspecten heel belangrijk. Jouw personal trainer in Amsterdam zal er dan ook altijd aandacht aan besteden en je uitleggen hoe een gezond voedingspatroon er uitziet.

Personal trainer in Amsterdam voor afvallen

Het grootste deel van de mensen die via Selsa een personal trainer in Amsterdam inhuurt doet dit omdat ze willen afvallen. Daarbij is het heel belangrijk dat je op de juiste manier sport, maar ook dat je je dieet aanpast. Je moet je richten op groenten, eiwitten, onverzadigde vetten en langzame koolhydraten. De eiwitten heb je nodig om spieren op te bouwen, die zijn het belangrijkste. De andere twee heb je ook nodig, vooral om je lekker te voelen en veel energie te hebben. Dingen die je volgens jouw personal trainer in Amsterdam mag gaan vermijden zijn onder andere: Snelle suikers (wit brood, snoepgroep, koekjes, etc), verzadigde vetten (in chips, gefrituurd voedsel, vet vlees) en teveel zout. Er zijn veel makkelijke keuzes die je kunt maken om gezonder te eten, bijvoorbeeld het vervangen van wit brood door volkoren brood. Jouw personal trainer in Amsterdam zal je meer van dit soort makkelijke aanpassingen geven, waardoor het heel eenvoudig wordt om gezonder te eten. 

Waarom krachttraining belangrijk is bij afvallen

Veel mensen die willen afvallen gaan als een gek aan cardio doen. Ze denken dat als ze maar zoveel mogelijk calorieën verbranden ze vanzelf afvallen, maar het ligt in werkelijkheid iets ingewikkelder. Het zijn namelijk je spieren die vet verbranden, en hoe meer spieren je hebt, hoe meer je verbrandt, zelfs in rust. Als je veel aan cardio doet dan wordt je steeds minder gespierd, en uiteindelijk blijf je hangen in een hele lage vetverbranding. Je valt al gauw niet meer af, maar bent wel constant oververmoeid. Jouw personal trainer in Amsterdam zal daarom samen met jou aan krachttraining gaan doen, zodat je verbranding omhoog gaat. En daar wordt je heus niet meteen heel gespierd van, dus dames, aan de gewichten!