Medische pedicure

Home / Mens en Gezondheid / Medische pedicure

Bij sommige lichamelijke aandoening kan het verstandig zijn om extra aandacht aan de voeten te besteden en een medische pedicure kan je deze aandacht geven. Als jij bijvoorbeeld reuma hebt, dan heb je een grotere kans op het ontwikkelen van voetklachten. Hetzelfde geldt voor mensen met diabetes, als een diabetesvoet niet goed behandeld wordt, dan kan dit voor problemen zorgen. Nu is het natuurlijk heel erg belangrijk dat we onze voetjes goed verzorgen en daarom is een bezoek aan de medische pedicure ook zeker geen overbodige luxe. Een goede voetverzorging is overigens niet alleen van belang voor mensen met een bepaalde ziekte, voor iedereen geldt dat het verstandig is om de nodige aandacht aan deze lichaamsdelen te besteden. Ze lijken zo klein, maar ze hebben vaak zo veel te verduren en zijn zo belangrijk voor ons leven. Zonder je voet zou je niet kunnen lopen, heb je pijnklachten aan je voeten, dan zal dit je ook al snel belemmeren in de dagelijks leven. Ze in goede conditie houden en bij pijnklachten laten behandelen is dan ook verstandig. Je kunt daarvoor terecht bij een gewone of een medische pedicure.

Medische pedicure voor goede verzorging

Zoals gezegd is een bezoek aan een medische pedicure van belang om de conditie van de voet in de gaten te houden in het geval van bepaalde aandoeningen. Door met regelmaat naar dezelfde behandelaar toe te gaan, kan deze snel constateren of zich ernstige veranderingen voordoen. Ook kan er voor een effectieve en consistente behandeling gekozen worden. Maar niet alleen het medische aspect is natuurlijk van belang, alhoewel dit de hoofdreden zal zijn voor een bezoek aan een medische pedicure. Er kunnen niet alleen handelingen uitgevoerd worden met betrekking tot de gezondheid van de voet, maar ook met betrekking tot de schoonheid. Er kan dan gedacht worden aan:

  • polijsten van de teennagels
  • vijlen van de nagels
  • aanbrengen van gelnagels
  • verwijderen van eelt
  • massage en aanbrengen verzorgende producten
  • wijnbergenpedicure.nl

Met andere woorden, je kunt jouw voetjes eens heerlijk laten verwennen! Ze even helemaal tot rust laten komen en er bovendien ook nog voor zorgen dat ze er weer prachtig uit komen te zien. Wel zo fijn natuurlijk als jij naar het strand gaat of als jij op warme dagen graag sandalen of slippers draagt. Je wilt dan dat dit er ook verzorgd en netjes uitziet. Ook daarmee kan een medische pedicure jou dus helpen.

Kies voor pedicurepraktijk W. Wijnbergen

Als je een diabetesvoet hebt, dan moet deze met regelmaat gescreend worden. Als je reumatische klachten hebt, dan vraagt dit ook om een speciale behandeling. Een medische pedicure die haar vak verstaat en die goed kan behandelen in deze gevallen is Wieneke Wijnbergen van pedicurepraktijk W. Wijnbergen in ‘s-Gravenzande. Je kunt bij haar terecht voor zeer specialistische behandelingen en dit gebeurt uiteraard altijd helemaal in overleg. Zij moet eerst jouw specifieke klachten kunnen beoordelen en aan de hand daarvan kan er een behandelplan opgesteld worden. Ook dat laatste gebeurt natuurlijk weer in overleg. Op die manier kan deze medische pedicure jou zo goed mogelijk helpen. Maar zij kan niet alleen maar deze specialistische handelingen uitvoeren, je kunt bij haar ook terecht voor de hierboven genoemde zaken als polijsten, vijlen, masseren en verzorgen. Je kunt bij haar dus echt een totaalpakket krijgen en je hoeft niet nog een andere praktijk te bezoeken voor het esthetische aspect. Dat is natuurlijk wel zo effectief en wel handig. Heb jij vanwege een ziekte of een aandoening, zoals reuma of diabetisch, een medische pedicure nodig? Dan is pedicurepraktijk W. Wijnbergen dus zeker een goede keus!