Linkbuilden zorgt voor hogere positie in Google

Home / Nieuws / Linkbuilden zorgt voor hogere positie in Google

Heb jij wel eens uitgezocht hoe hoog jouw website scoort in Google? Is dit niet bij de eerste resultaten, dan zou je zeker eens aan de slag moeten gaan met linkbuilden. Waarom is dit nu van belang? Dit kunnen we het best illustreren door jouw eigen zoekgedrag op internet na te gaan. Hoe ga je zelf vaak te werk? De kans is groot dat het als volgt gaat:

  • je vult een zoekterm in
  • je bekijkt de bovenste paar websites
  • je vindt wat je zoekt en bent klaar of je vindt het niet en voert een nieuwe zoekterm in

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen zo te werk gaan, maar een klein percentage van de internetters scrolt naar beneden en nog minder mensen klikken door naar de volgende pagina’s met zoekresultaten. Hoog in de zoekresultaten is dus belangrijk en linkbuilden kan jou daarbij helpen. Natuurlijk zijn er meer tools die je in kunt zetten om jouw positie te verbeteren, zoals zoekmachine optimalisatie en het schrijven van nieuwe content. Maar linkbuilden zou je zeker niet mogen vergeten, dit is een relatief eenvoudige en voordelige manier om jouw ranking te verhogen.

Linkbuilden kan op diverse manieren

Er zijn verschillende manieren waarop jij het proces van linkbuilden aan kunt pakken, maar daarvoor moet je natuurlijk wel eerst een idee hebben van wat dit nu eigenlijk is. In feite is het echt heel simpel, namelijk ervoor zorgen dat er online zoveel mogelijk links naar jouw website te vinden zijn. Deze backlinks kun je op verschillende manieren verkrijgen, bijvoorbeeld door middel van linkruil, gastblogs of het schrijven van reviews. Het best is voor efficiënt linkbuilden om gebruik te maken van al deze opties. Bij linkruil vraag jij mensen uit jouw netwerk die een website hebben of zij een link naar jouw pagina op willen nemen en in ruil daarvoor doe jij dit ook voor hen. Zo kunnen jullie elkaar helpen en kost het jullie niets. Het inzetten van gastbloggers is heel effectief omdat zij altijd met hun achterban zullen willen delen dat ze iets voor jou geschreven hebben. Ze zullen dus ook zeker een backlink plaatsen naar jouw webpagina. Natuurlijk kun je zelf ook voor een ander een gastblog schrijven en daarin verwijzen naar jouw site, bijvoorbeeld in een korte biografie over jezelf. Het schrijven van reviews moet je ook zeker overwegen, je kunt bijvoorbeeld een review plaatsen op de website van een van jouw leveranciers en daarbij een link naar jouw site plaats. Er zijn dus diverse manieren om met linkbuilden aan de slag te gaan, dit zijn er slechts een paar van.

Professionals inschakelen of niet?

Het lijkt op het eerste gezicht heel eenvoudig om zelf met linkbuilden aan de slag te gaan, maar toch kan er wel iets fout gaan. Pak je het op de verkeerde manier aan, zijn de backlinks van een te lage kwaliteit of heeft Google het idee dat jij aan het spammen bent met links, dan kun je een tegengesteld effect bereiken. Het resultaat zal dan niet zijn dat je een hogere ranking krijgt, maar juist een lagere. En als je het naar hun mening helemaal te bont maakt, dan kunnen zij jou zelfs verwijderen. Dit wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Het kan daarom aan te raden zijn om specialisten op het gebied van linkbuilden in te schakelen, om ervoor te zorgen dat je het wel goed aanpakt. Of je moet ervoor zorgen dat jij jezelf goed inleest in het onderwerp, zodat je het linkbuilden goed aanpakt. SynerMediaGroep biedt op hun site diverse tips op dit gebied aan en het is dus raadzaam op hun pagina te raadplegen.