Knijpdouche

Home / Mens en Gezondheid / Knijpdouche

Een knijpdouche kan op verschillende plekken echt een uitkomst zijn. Om te begrijpen waarom dit zo is, is het goed om eerst in te gaan op wat dit precies is. Het gaat hierbij niet per definitie om een douche, alhoewel dit wel het geval kan zijn. Het duidt eigenlijk meer op de soort waterstraal die eruit komt, namelijk gelijk als bij een douchekop. Het is echter een object dat bijvoorbeeld heel goed in een kapperszaak gebruikt kan worden, om de haren van klanten te wassen, maar het komt ook in een spoelkeuken goed van pas. Een knijpdouche is namelijk eigenlijk gewoon een kraankop, maar dan dus met een waterstraal als bij een gewone douche. De kop wordt ook bevestigd aan een waterslang, zodat je er veel bewegingsvrijheid mee hebt. Het grootste verschil met douches en kranen is dat er direct aan de kop een hendel zit. Door deze in te drukken, zorg je ervoor dat het water begint te lopen. Op die manier hoef je dus niet eerst te reiken naar de knop of de hendel om hem aan of uit te doen. Dat maakt het werken met een knijpdouche ontzettend handig!

Voordelen van een knijpdouche

Het gemakkelijk aan en uit kunnen doen is dus een groot voordeel van de knijpdouche. Je doet dit bovendien met dezelfde hand als waarmee jij de kraankop vast hebt, dus je kunt ondertussen gewoon de borden vasthouden die jij aan het omspoelen bent, om maar een voorbeeld te noemen. Maar er zit nog een groot voordeel aan deze sanitaire oplossing en dat is het feit dat je hiermee water kunt besparen. Dat heeft twee redenen. De eerste reden is dat je het water nooit onnodig hoeft te laten lopen, doordat je deze dus met de hendel gemakkelijk aan en uit doet. De andere reden hiervoor is dat een knijpdouche vaak een veel krachtigere waterstraal heeft dan een gewone kraan. Hierdoor spoel je bijvoorbeeld veel gemakkelijker voedselresten van een bord. Je hoeft de kranen dan ook niet een hele tijd te laten stromen terwijl jij aan het boenen bent, je hoeft enkel de krachtige waterstraal er even op te richten om alles schoon te krijgen! Dat scheelt dus flink wat in het waterverbruik! En het scheelt je bovendien ook aardig wat tijd, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. Het is daarom dus zeker de moeite waard om de aanschaf van een knijpdouche te overwegen voor jouw spoelkeuken!

Legionella

Koop jij een knijpdouche bij Radasafe, dan zit er bovendien een speciaal filter in. Hierdoor hoef je geen angst te hebben voor verspreiding van het legionellavirus. We weten allemaal dat een besmetting hiermee ernstige gevolgen kan hebben en het is dan ook belangrijk om hier passende maatregelen te nemen. Kranen met speciale filters zijn zo’n maatregel! Bij Radasafe weten ze precies wat je moet doen, welke producten je moet hebben, om te voorkomen dat je in jouw pand te maken krijgt met legionella. Als je bij hen een knijpdouche koopt, dan profiteer je dus van meerdere voordelen:

  • bescherming tegen legionella
  • realiseren van een waterbesparing
  • tijdsbesparing door krachtige straal

Als jij een spoelkeuken hebt, dan kan het dus echt de moeite waard zijn om te overwegen om een dergelijk product aan te schaffen voor in de keuken. Maar ook voor kapsalons kan dit bijvoorbeeld een heel goed idee zijn en zo zijn er wel meer situaties te bedenken waarin een dergelijke sanitaire oplossing goed van pas kan komen! Op radasafe.nl kun je meer informatie vinden over de legionella veilige producten die dit bedrijf aanbiedt, waaronder dus hun uitstekende knijpdouche!