Inzetten van familieopstellingen

Home / Mens en Gezondheid / Inzetten van familieopstellingen

Zijn er problemen binnen de familie, of heb je het gevoel dat je niet geaccepteerd wordt door het ouderlijk gezin? Een familieopstelling kan uitkomst bieden. Bij Spiritueel Adviesbureau Yinas heeft men inmiddels meerdere jaren ervaring met het uitspelen van een opstelling, om daar een stukje wijzer uit te worden. Astrid Zoutenbier is professional op het gebied van healing en familieopstellingen. Daarnaast is ze werkzaam als medium en geeft ze diverse workshops. Familieopstellingen zijn haar specialiteit: ze werkt zowel met tafelopstellingen als met inbrengers. Wat is een opstelling precies en wat kun je daarmee?

  • De rollen binnen de familie uitzetten
  • Belang van ouders en grootouders
  • Het volledige systeem met zijn geschiedenis

Familieopstellingen zijn in het bijzonder geschikt voor mensen die al langere tijd familieproblemen ervaren. Wanneer het probleem niet valt op te lossen door de betrokken partijen, kan de therapie uitkomst bieden. Tijdens een familieopstelling worden alle posities binnen de familie ingevuld door een voorwerp. Zoutenbier werkt vooral met schelpen, die elk een apart familielid symboliseren. Tijdens de behandeling wordt het familiesysteem onderzocht. Daarbij is uiteraard speciale aandacht voor de cliënt. Waar past hij of zij in het systeem, of is daarvoor geen plek? Familieopstellingen maken het mogelijk de verschillende posities van anderen binnen de familie waar te nemen. De rol van familie is vaak veel groter dan we vooraf beseffen. Veel mensen kijken naderhand anders tegen het leven aan. Vaak zijn ze in staat om te vergeven, of juist om los te laten. De invloed van de therapie verschilt per individu. Soms voel je na één behandeling al effect, maar het kan ook wat langer duren. Soms worden bij familieopstellingen geen voorwerpen, maar personen gebruikt. Deze inbrengers bekijken het systeem vanuit het oogpunt van de ander. Dat kan leiden tot heldere inzichten in de familie als geheel, of de rol van de verschillende actoren.

Familieopstellingen bij Yinas

Familieopstellingen bij Yinas stellen je in staat om de waarde van je familie te leren zien. Zo krijg je bijvoorbeeld een beter beeld van de rol die je voorouders spelen in je huidige leven. Door de familie als een systeem te zien -met één geschiedenis- worden de rollen duidelijk. Voor de cliënt is dat soms confronterend, maar veel vaker een opluchting. Bij Spiritueel Adviesbureau Yinas is deze werkvorm al meerdere jaren effectief gebleken. Cliënten komen meer te weten over het volledige familiesysteem waarbinnen zij functioneren. Dat is de kracht van familieopstellingen. Ben jij benieuwd wat Yinas voor jou kan betekenen? Laat dan gerust van je horen. Op http://www.yinas.nl/opstellingen.html vind je een handig contactformulier, waarmee je binnen mum van tijd in contact komt. Je vult wat persoonlijke gegevens in en wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek wordt diep ingegaan op je persoonlijke situatie. Iedere behandeling is daarmee individueel; de ervaring van de één is niet te reproduceren voor de ander. Gedurende het jaar worden ook familieopstellingen georganiseerd met een speciaal thema. Sluit jouw probleem op één van de thema’s aan, dan is het vaak erg indrukwekkend om daarbij aanwezig te zijn.

Een ervaring om nooit te vergeten

Familieopstellingen zijn vaak erg inspirerend. Veel cliënten geven aan dat ze de ervaring voor de rest van hun leven met zich meedragen. Mensen zijn voortdurend op zoek naar acceptatie. Wanneer acceptatie van de familie uitblijft, kan dat tot mentale en fysieke klachten leiden. Een familieopstelling maakt die problemen zichtbaar en is voor velen een ervaring om nooit te vergeten. Surf snel naar bovenstaande site en neem contact op. In een persoonlijk gesprek kom je meer te weten over de werkwijze, zodat je direct weet of deze behandeling bij je past.