Help jezelf vooruit via hypnotherapie in Rotterdam

Home / Mens en Gezondheid / Help jezelf vooruit via hypnotherapie in Rotterdam

De mens is qua ontwikkeling een dier dat enorm kan stagneren. Een ander dier, denk aan een hond of een varken, heeft qua ontwikkeling een zeer beperkt traject. Een hond heeft een bepaalde natuur dat het moet verwezenlijken. Honden hebben zeker individuele karakters, maar er is weinig variatie mogelijk. Honden zijn daardoor bijvoorbeeld ook makkelijk te trainen of af te richten. Je hebt slechts een paar grove opties. Een hond kan nooit meer zijn dat een hond met hond-eigenschappen. Een mens daarentegen kan zijn biologische natuur overstijgen en heeft de vrijheid om zichzelf als het ware uit te vinden. “Word wie je bent” is een uitspraak van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche en lijkt op het eerste gezicht een soort tautologie. Wie kun je anders zijn dan jezelf? Maar wat Nietzsche bedoelde was dat je je los moet zien te maken van de maatschappelijke conventies en je biologische aanleg voor het primaire. Alleen dan kun je een individu zijn; een eigen zelf. Worden wie je echt bent vergt dus een soort scheiding van alle kunstmatig aangeleerde eigenschappen. Maar omdat je pallet van mogelijkheden zo groot is, kunnen er nogal wat strubbelingen ontstaan. En daarom is hypnotherapie in Rotterdam bij Hypnose Praktijk een goed idee. De ontwikkelingen waar je doorheen moet vinden als het ware plaats in een moeras met een moeilijk zichtbaar pad er doorheen. Elke stap die je zet is een stap voorwaarts, maar een verkeerde stap maakt dat je wegzakt in dit moeras. Via hypnotherapie in Rotterdam kun je je als het ware los maken van de factoren die maken dat je wegzakt of stagneert. Je opent je geest voor de ontwikkelingen die nodig zijn om je weer vooruit te helpen. In die zin is hypnotherapie in Rotterdam dus ook echt een vorm van therapie. Het is in veel gevallen een kwestie van bijsturen. Als je bijvoorbeeld faalangst hebt, dan ben je minder bereid om nieuwe dingen te ondernemen. Je eigen geest maakt dat je al faalt voordat je begint en dus zak je alsmaar verder weg in het moeras van de stagnatie. Via hypnotherapie in Rotterdam kun je die faalangst aanpakken. Zodra deze angst niet langer aanwezig is open je een wereld met allerlei mogelijkheden die er voorheen niet waren. Mogelijkheden om verder te gaan, je te ontwikkelen en zo meer over jezelf te leren. Dankzij hypnotherapie in Rotterdam kun je op deze manier dus ontdekken wie je bent. Kijk daarom snel op de site van hypnose-praktijk.nl en doorbreek de stagnatie. 

De verschillende problemen waarbij hypnotherapie in Rotterdam kan helpen

Stagneren doe je op verschillende manieren. Je kunt het zien als een soort haperen waarbij de vloeiende progressie wordt onderbroken. Een verslaving maakt dat je jezelf gevangen houdt, maar ook een simpele neurose als nagelbijten vangt je in een patroon of gewoonte. Gewoontes kunnen handig zijn, maar kunnen ook als een soort dwangbuis fungeren. Hypnotherapie in Rotterdam kan dan ook uitkomst bieden bij verschillende soorten van problemen zoals: 

  • Migraine
  • Traumaverwerking
  • Hoogtevrees

Neem contact op met de praktijk

Mocht je op meer willen weten, dan kun je voor het maken van een afspraak of het stellen van vragen contact opnemen met Hypnose Praktijk.