Elektronisch roken met e liquid

Home / Mens en Gezondheid / Elektronisch roken met e liquid

De e-sigaret is enorm in opkomst. Steeds meer mensen zie je tegenwoordig rondlopen met een e-sigaret. De e-sigaret is een interessant alternatief voor mensen die wel willen roken, maar niet de ongezonde gevolgen hiervan willen ondervinden. Mensen die elektronisch roken noemen het ‘dampen’. Een e-sigaret vul je met een vloeistof. Deze vloeistof heet e liquid, ook wel e-vloeistof genoemd. Deze vloeistof is nodig om elektrisch te roken. De vloeistof wordt verhit en er ontstaat een damp die je uitademt. Anders dan bij een normale sigaret wordt er geen tabak verbrand. Alle elektronische sigaretten werken met e-liquid om de damp te kunnen produceren die je rookt. De vloeistof heeft een smaakje en de damp die je uitademt heeft dan ook een bepaalde geur. Er zijn veel verschillende smaken verkrijgbaar. Soms zit er in de vloeistof in de e-sigaret nicotine, maar dit hoeft niet. Sommige gebruikers vinden het dampen zonder nicotine al aangenaam genoeg. De handeling alleen wordt door veel mensen als ontspannend ervaren. Het dampen gebeurt meestal wat langzamer dan roken. Bij roken neem je meestal een korte teug van de sigaret, e-roken gaat langzamer en rustiger. Om voldoende damp te produceren moet je de een teug van zo’n vier seconden lang nemen, hierdoor krijgen de aroma’s de kans om zich te ontwikkelen en wordt de smaak sterker.

Verschillende smaken e liquid

Als je begint met het roken van een e-sigaret kun je beter niet kiezen voor e liquid met dezelfde smaak tabak als je gewend was. Dit zal waarschijnlijk toch anders smaken. Kies dus in het begin voor een ander smaakje dan tabak als je voor het eerst begint met elektronisch roken. Dit voorkomt namelijk teleurstelling. Veel beginnende rokers kiezen voor een smaakje e liquid dat ze zelf lekker vinden. Er zijn veel verschillende smaken e liquid te krijgen, bijvoorbeeld:

  • Pepermunt
  • Spearmint
  • Menthol

Ook rokers die niet van mentholsigaretten houden, vinden de frisse smaak van mint e liquid lekker. Door de frisse smaak van mint in de e liquid boots je een beetje de prikkeling na die een gewone sigaret doorgaans geeft in je keel. Dit element vinden veel gebruikers van elektronisch roken aangenaam. Het beste is om maar gewoon verschillende smaken te gaan uitproberen. Zo kom je vanzelf bij de smaak die jij lekker vindt. Dit is voor iedereen anders, smaken verschillen nou eenmaal. Ook kan het zijn dat je smaak na verloop van tijd verandert en dat je na een tijdje ook de tabaksmaak van de e liquid aangenaam vindt. Het is ook mogelijk om verschillende smaken e liquid met elkaar te mengen. Zo meng je jouw persoonlijke smaak die je zelf kunt aanpassen naar jouw voorkeur. Een tip is ook om smaken e liquid met andere gebruikers uit te wisselen, zo kun je een groot aantal smaken kunt verzamelen en uitproberen.

Rijpen van de vloeistof

Sommige mensen die een e-sigaret gebruiken laten de e liquid eerst een tijdje ‘steepen’, hiermee wordt bedoeld dat je de vloeistof een tijdje laat rijpen. Dit rijpen kun je een beetje vergelijken met het laten rijpen van wijn. Dit steepen kun je doen door het flesje met vloeistof een dag of twee dagen op een donkeren koele plaats te bewaren. Ook kun je de vloeistof laten ‘chambreren’, dit doe je door voor het gebruik het dopje van het flesje te halen en de vloeistof te laten ademen. Hierdoor komt er zuurstof bij en komen de aroma’s beter tot ontwikkeling. De smaak wordt hierdoor wat meer uitgesproken. Ook helpt het om na een paar minuten het flesje een paar keer te schudden. Bekijk snel de website https://www.e-liquidwinkel.nl/  voor meer informatie.