Een unieke bruidstaart bestel je uiteraard bij Jan Banket

Home / Mens en Gezondheid / Een unieke bruidstaart bestel je uiteraard bij Jan Banket

Geen enkele bruiloft kan uiteraard zonder een bruidstaart. De symbolische waarde van deze bruidstaart mag je dan ook niet onderschatten. Het is bijvoorbeeld een hele andere soort taart dan bijvoorbeeld een verjaardagstaart. Een verjaardagstaart kun je eenvoudig even in de supermarkt kopen en is vooral bedoeld om de visite te trakteren op een lekker hapje bij de koffie. Welke taart je koopt is niet heel belangrijk en meestal kies je ook gewoon een lekkere vlaai of slagroomtaart. Een verjaardagstaart heeft verder weinig symbolische betekenis. Dat is met een bruidstaart natuurlijk wel anders. Allereerst is het altijd, of bijna altijd, een unieke taart. Het is een taart die je vaak van te voren laat ontwerpen door een echte banketbakker. Het is dan ook geen taart die je zomaar even in de supermarkt kunt kopen. Daarnaast is een bruidstaart vaak ook een grote indrukwekkende taart met verschillende plateaus. Dat is ook niet zo gek, want er moeten uiteraard ook veel mensen van kunnen eten. Maar hoewel de taart zeker opgegeten zal worden, is het primaire doel van een bruidstaart toch niet om de gasten te voorzien van iets lekkers bij de koffie. Het primaire doel van een bruidstaart is om het huwelijk en de verbintenis officieel nog eens in te luiden. Het bruidspaar snijdt immers samen de bruidstaart aan. Ze doen dit met 1 mes die zij beiden vasthouden. Het is dan ook de eerste daad die zij samen uitvoeren, nadat ze in het echt zijn verbonden. In die zin illustreert het aansnijden van de bruidstaart dan ook het begin van een leven dat vanaf dat moment samen geleefd en beleefd zal worden. Dat betekent dat de bruidstaart als het ware het symbool is dat de overgang illustreert tussen een leven als individu en een leven als duo. Juist door samen de taart aan te snijden wordt het feest ook pas echt ingeluid. Daarna zal de bruidstaart het secundaire doel vervullen, want dan mag iedereen immers lekker gaan smullen van die overheerlijke taart.

Waar kan ik een bruidstaart op maat laten maken?

Aangezien deze taart dus zoveel symbolische betekenis heeft en dus ook uniek moet zijn, wil je geen kant-en-klare taart kopen. Dit is weliswaar een optie, maar je hebt natuurlijk liever gewoon een unieke taart die ook helemaal goed bij het thema van jouw bruiloft past. Daarom doe je er goed aan om bruidstaarten te bekijken via de site van janbanket.nl. Op de site kun je alvast een impressie krijgen van de verschillende mogelijkheden. Maar uiteindelijk kun je dus zelf met Jan Banket in gesprek gaan over de taart die jij voor ogen hebt. Deze kun je dus op maat laten maken door de banketbakker zelf. Daardoor heb jij op jouw bruiloft altijd een mooie en dus ook unieke taart. Mocht je een taart tegenkomen in het assortiment van Jank Banket die jou bevalt, dan kun je deze uiteraard ook gewoon bestellen. Er is niemand die zegt dat het per se en altijd unieke bruidstaarten moeten zijn. Mocht er al iets op deze wereld bestaan wat jouw bevalt, waarom zou je dan nog iets unieks gaan laten maken?

Kom naar Jan Banket in Veenendaal

Als je op zoek bent naar artikelen voor de bruiloft dan ben je bij Jan Banket zeker aan het goede adres. Je kunt bij Jan Banket in ieder geval terecht voor:

  • Bruidstaarten
  • Trouwkaarten
  • Bruidsgebakjes

Surf daarom snel even naar de website van janbanket.nl en ontdek alles wat je moet weten. Je vindt bijvoorbeeld op de site ook meer informatie over de prijzen.