Denk je dat een soa hebt? Doe dan snel de chlamydia test

Home / Mens en Gezondheid / Denk je dat een soa hebt? Doe dan snel de chlamydia test

Chlamydia soa-test: anoniem in Amsterdam en Utrecht | OneDayClinic

Als je onveilige seks hebt gehad, dan loop je een risico dat je een soa op hebt gelopen. Het probleem is vaak dat je er geen erg in hebt, want niet alle soa’s gaan gepaard met duidelijke symptomen. Het is daardoor mogelijk dat je een soa hebt en hier mee rond blijft lopen zonder dat je dit door hebt. Als je vervolgens weer onveilige seks hebt, dan besmet je de ander ook met de soa. Andersom kan het ook gebeuren dat jij seks hebt met iemand die een soa heeft, maar dit dus niet weet. Daardoor kun jij vervolgens ook weer en soa oplopen. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg er altijd voor dat je vrijt met een condoom. Ook als de ander je garandeert dat hij of zij geen soa heeft, blijf er dan toch op aandringen om een condoom te gebruiken. Want het kan immers best zo zijn dat de ander toch een soa heeft, maar dit gewoon niet weet. De meest voorkomende soa is chlamydia. Ook deze soa kun je oplopen zonder dat je er erg in hebt. Daarom is een chlamydia test zo belangrijk. Ongeveer een kwart van de mannen ervaart geen symptomen en bij de vrouwen is dit zelfs bij een ruime meerderheid het geval. Chlamydia is dus typisch een soa die je bij je kunt dragen zonder dat je er erg in hebt. Als je onveilig hebt gevreeën en als je vervolgens nergens last van hebt, kies dan toch altijd voor een chlamydia test. Het is beter om het zeker te weten en vanaf dat moment kun je weer met een schone lei beginnen. Mocht je wel klachten ervaren, dan kun je dus een soa hebben. Hieronder vind je een lijst met symptomen waar je last van kunt hebben als je chlamydia hebt opgelopen:

  • Afscheiding uit de plasbuis, voornamelijk in de ochtend
  • Pijn of branderig gevoel bij het plassen
  • Pijn in de balzak
  • (bloederige) afscheiding bij de ontlasting
  • Jeuk or irritatie aan de anus
  • Koorts

Het moge duidelijk zijn dat dit de symptomen zijn voor de mannen. De symptomen van de vrouwen vind je op onedayclinic.nl. Hier kun je ook gelijk een anonieme chlamydia test inplannen. Mensen schamen zich vaak wanneer het gaat om seksuele aandoeningen. Daarom is het fijn om te weten dat je bij onedayclinic.nl een anonieme chlamydia test kunt inplannen. Wil je meer weten of denk je dat je chlamydia hebt, kom dan snel langs op de site en leer meer over deze aandoening en wat je er aan kunt doen.

Laat een chlamydia test uitvoeren en ontdek binnen 2 dagen of je een soa hebt

Het is altijd verstandig om er snel bij te zijn als het op soa’s aankomt. Een soa als chlamydia is niet zo heel erg, maar onbehandelde chlamydia kan uitgroeien tot een groot probleem en uiteindelijk zelfs invloed uitoefenen op je vruchtbaarheid. Dus als je ook maar het kleinste vermoeden hebt dat je misschien een soa hebt, laat dan meteen een chlamydia test uitvoeren. Al was het maar om zeker te weten dat je geen soa hebt, want dat zorgt in ieder geval voor rust in het hoofd. Mocht de chlamydia test uitwijzen dat je wel een soa hebt, dan kun je dit verhelpen met een simpele antibioticakuur. Na deze kuur is de chlamydia volledig uit je systeem verdwenen.

Neem contact op met OneDayClinic

Als je een chlamydia test wilt inplannen, dan kun je telefonisch contact opnemen met OneDayClinic. Het telefoonnummer vind je op de website.