Ayurvedisch therapie

Home / Mens en Gezondheid / Ayurvedisch therapie

Heb jij last van lichamelijke of geestelijke klachten en heb jij al heel veel remedies geprobeerd, maar helpt tot nu toe niets? Kies dan eens voor Ayurvedisch therapie! Veel mensen hebben last van klachten die gedeeltelijk onverklaarbaar zijn of waar de reguliere gezondheidszorg niets aan kan doen. Dat is natuurlijk uitermate vervelend, want het is immers niet fijn om maar met pijn rond te lopen of je niet goed te voelen en te weten dat hier eigenlijk niets aan gedaan kan worden. In diverse gevallen kan Ayurvedisch therapie echter wel helpen. Veel mensen zijn onbekend met deze therapievorm en het is dan ook niet vreemd dat hier weinig gebruik van wordt gemaakt. Voor velen zal het ook wat zweverig klinken of te alternatief, waardoor ze niet snel geneigd zijn om hier gebruik van te maken. En dat is jammer, want het kan vaak juist heel goed helpen. Leg je dus niet zomaar neer bij de uitspraak van jouw arts of therapeut dat er niets gedaan kan worden aan de klachten die jij ervaart, maar maak gebruik van Ayurvedisch therapie. De kans is groot dat dit jou wel helpt!

Wat is Ayurvedisch therapie?

Wat is Ayurvedisch therapie nu eigenlijk precies? Wat moet jij je hierbij voorstellen? Het is een geneeswijze die echt al vele eeuwen oud is en waar heel veel mensen door de jaren heen veel baat bij hebben gehad. Belangrijk verschil ten opzichte van de reguliere medische wereld, is dat er niet enkel naar de klacht gekeken wordt waar jij op dat moment last van hebt, maar dat er een totaalbeeld gezocht wordt. Er wordt naar het hele plaatje gekeken, omdat dit vaak een veel beter beeld oplevert van de problemen die iemand ervaart. De Ayurvedisch therapie is een holistische geneeswijze, waarbij er verder wordt gekeken dan enkel de symptomen die jij hebt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de tong en ook de pols wordt onderzocht, maar net zo goed zal er gekeken worden naar je leefstijl en naar je eetgewoonten. Al dit soort zaken spelen immers mee voor jouw gezondheid. Naast advies over hoe je jouw eetgewoonten en leefstijl aan zou kunnen passen voor een gezonder lichaam en een gezondere geest, wordt er ook gewerkt met speciale massagetechnieken en met kruidenpreparaten. Er worden bij Ayurvedisch therapie dus verschillende middelen ingezet om ervoor te zorgen dat jij je weer goed voelt in je lijf en weer de regie over jezelf terug krijgt!

VRH Care

Met wat voor klachten kun je nu allemaal terecht bij Ayurvedisch therapie, wat kan hiermee behandeld worden? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • diabetes type 2
  • COPD
  • astma
  • reumatische klachten
  • overgewicht
  • psychische problemen

Maar er zijn nog heel veel meer zaken waarbij dit zeker goed van pas komt, zoals rug- en nekklachten, hypertensie en seksuele disfuncties. Het is dus altijd verstandig om, als je ergens last van hebt, na te gaan of dit door middel van Ayurvedisch therapie op te lossen zou zijn. Vaak zal dit zeker het geval zijn! Als je hier meer over wilt weten of je zoekt een goede therapeut op dit gebied, dan zit je bij VRH Care helemaal goed! Hier kun je terecht voor veel ervaring met deze behandelwijze en voor diverse behandelingen. De intake is uiteraard altijd geheel vrijblijvend, zodat je een idee kunt krijgen van of dit bij je past. Wil je doorgaan met de behandelingen, dan is het goed om te weten dat deze therapievorm vaak gedeeltelijk vergoed wordt vanuit je aanvullende zorgverzekering. Zoek jij een oplossing voor de lichamelijke of psychische klachten die jij ervaart? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Ayurvedisch therapie door VRH Care!