6 redenen voor een huisdierenverzekering

Home / Nieuws / 6 redenen voor een huisdierenverzekering

Steeds meer mensen hebben een huisdier. Echter, niet iedereen kiest ervoor om hun trouwe viervoeter, of eigenzinnige kater, te verzekeren tegen gezondheidsproblemen. De meeste huisdierbezitters kijken het allemaal een beetje aan, tot ze plotseling met een hoge rekening worden geconfronteerd. Dan slaat de schrik om het hart! Voorkom onverwachte kosten en kies voor een goede huisdierenverzekering. Je weet dan zeker dat jouw maatje altijd de zorg krijgt die hij of zij verdient. In dit artikel lees je 6 redenen om een huisdierenverzekering aan te schaffen:

  • Zelf sparen gaat traag
  • Met een gerust hart slapen
  • Meeprofiteren van goede zorg
  • Kosteloos opgroeien
  • Meerdere honden bij elkaar
  • Klein bedrag per maand

Sommige huisdierbezitters schaffen geen huisdierenverzekering aan, omdat ze denken dat ze de benodigde kosten zelf wel kunnen ophoesten. Iedere maand zetten ze keurig een paar euro opzij. Dat werkt prima voor een incidenteel bezoek aan de dierenarts, maar is in veel andere gevallen niet toereikend. Veel mensen beseffen zich niet hoe hoog de daadwerkelijke behandelingskosten zijn bij serieuze aandoeningen. Je praat dan niet over tientallen, maar over duizenden euro’s. Die paar honderd euro die je hebt gespaard is dan slechts een druppel op een gloeiende plaat. Voor eenzelfde bedrag per maand schaf je een huisdierenverzekering aan, waarmee je voor die paar euro voor duizenden euro’s gedekt bent. Een tweede reden voor een verzekering is het afschuiven van de risico’s. Door je vooraf in te dekken, hoef je niet wakker te liggen van eventuele kosten die je moet maken. Je weet dat je altijd de mogelijk zult hebben om jouw huisdier de beste zorg te geven. In het verlengde daarvan: jouw huisdier is onderdeel van jouw gezin, waarom mag hij of zij niet meegenieten van de vooruitgang in de medische zorg? Steeds meer honden en katten kunnen dankzij een tijdige medische ingreep nog jaren van hun leven genieten!

Huisdierenverzekering: kleine kosten en meerdere dieren

Een opgroeiende hond doet rare dingen. Je zult merken dat je vaker bij de dierenarts zit dan je vooraf had gedacht. Nu vallen de kosten voor een consult of een wormenkuur vaak wel mee, maar op een gegeven moment begint het toch aardig op te tellen. Met een goede huisdierenverzekering zijn ook al deze ‘kleine kosten’ gedekt. Voor een paar euro per maand kun je zelfs met het nietigste probleem even bij de dierenarts langs. Je hoeft zelf niets te betalen, maar houd je opgroeiende huisdier wel in goede gezondheid. Een huisdierenverzekering is ook zeer geschikt voor huishoudens waar meerdere dieren bij elkaar zitten. Net als mensen hebben ook dieren wel eens ruzie. Waar mensen het vaak uitpraten, willen dieren hun tanden nog wel eens gebruiken. Heb je meerdere beesten in huis? Dan is de kans op medische kosten een stuk groter dan wanneer je maar één huisdier hebt. Laat ieder dier dat je liefhebt goed verzekering met een huisdierenverzekering!

 Voor slechts een paar euro per maand

Je hebt al een degelijke huisdierenverzekering voor een paar euro per maand. Waarom zou je dan risico lopen? Ontneem jezelf een heleboel zorgen en regel een betrouwbare verzekering waar je van op aan kunt. Ga naar https://tinki.nl/huisdierenverzekering en vergelijk de pakketten van alle aanbieders. Je ziet dan direct welke verzekering het best aansluit op jouw wensen. Heb je vragen over een bepaalde aanbieders of twijfel je tussen twee verzekeringen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. De medewerkers van Tinki brengen je in contact met de juiste mensen, zodat al jouw vragen snel beantwoord zijn. Hopelijk heb jij nu een beter beeld van de voordelen van een huisdierenverzekering!