3d printing veranderde ons bedrijf

Home / Nieuws / 3d printing veranderde ons bedrijf

Je hebt inmiddels vast wel gehoord van 3d printing. Misschien heb je je er inmiddels ook al in verdiept en weet je ongeveer hoe het werkt en wat je ermee kan doen. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en dit is een van de redenen waarom ons bedrijf er al in een vroeg stadium mee begon. Ik kan me zo voorstellen dat het voor een bedrijf soms makkelijker is om dit soort dingen aan te schaffen en te implementeren dan voor een consument. Wij gebruiken de 3d printer inmiddels al een ruimere tijd. We hebben er veel voordelen van ondervonden en zijn van mening dat iedereen deze manier van printen zou moeten oppakken.

  • Ultimaker
  • RepRap
  • CandyFab
  • MakerBot

Dit zijn de populairste merken op dit moment als het aankomt op 3d printing. Zij maken niet alleen goede 3d printers, maar ook nog eens hele betaalbare. Als bedrijf is het inderdaad eenvoudiger om te investeren en het is vaak eenvoudiger om deze investering er weer uit te krijgen. Maar ook als consument kun je de nodige voordelen halen uit het investeren in en het hebben van een 3d printer.

Aan de slag met 3d printing

Zit jij er al een tijdje over na te denken om een dergelijke printer aan te schaffen? Dan is het natuurlijk slim om te weten wat je er mee kan doen en welke printer het beste bij jouw situatie en wensen past. Er zijn inmiddels verschillende 3d printers op de markt die het 3d printing ook voor jou mogelijk maken. Wil je de kosten nog lager maken? Dan is het een goede optie om ervoor te kiezen om de printer zelf te bouwen. Dit is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Verschillende merken die zich op de 3d printing focussen hebben inmiddels (soms zelfs verschillende) pakketten waarmee je zelf je eigen printer kunt bouwen. En dit scheelt inderdaad aanzienlijk in de kosten. Het is dus een hele goede keuze om te maken. Andere dingen waar je op moet letten voordat je gaat investeren in 3d printing is welke materialen de printer allemaal aankan. Het is makkelijk om te denken dat je nu met allerlei soorten materialen aan de slag kan, maar helaas is dit niet met alle printers mogelijk. Als jij dus een specifiek plan hebt met jouw 3d printer, dan is het verstandig om nog wat meer onderzoek te doen en er goed achter te komen welke printers je wel en niet kunt gebruiken. Het is natuurlijk wel zo prettig om een printer thuis te hebben staan waar je ook echt wat aan hebt!

Meer weten over 3d printing

Wil jij je gaan verdiepen in 3d printing? Dan ben je hiervoor aan het juiste adres op de website van Llowlab. Hier hebben ze uitgebreide informatie over 3d printing en wat je er allemaal mee kunt doen. Uiteraard vergelijken ze hier ook de verschillende soorten 3d printers die er inmiddels op de markt zijn en houden ze je op de hoogte van het laatste nieuws. Ook al hebben wij allang een zeer goede 3d printer, toch houden wij deze website nog steeds in de gaten om te zien of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn. Deze markt groeit namelijk nog steeds erg hard en het is dus wel zo prettig om hiervan op de hoogte te blijven. De website van Llowlab is dus de plek om te beginnen met het inlezen van 3d printing. Het uitkiezen van een goede 3d printer voor jou is hiermee ook een stuk makkelijker. Kom vandaag nog langs!